Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Login
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Dari Meja Tuan Pengarah

Peta Laman

Bahasa/Language

Ms-My   English (UK)
Open Panel

Assalammualaikum w.b.t dan Salam Sejahtera,

Selamat datang kepada semua pengunjung portal Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS). Saya amat berbesar hati dan sukacita mengalu-alukan anda semua ke portal kami. Portal ini merupakan salah satu usaha kami untuk menghubungkan PSAS dengan dunia luar.

PSAS merupakan politeknik ke 15 ditubuhkan oleh Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dalam usaha kerajaan untuk menghasilkan tenaga kerja separa profesional yang berkualiti bagi menampung keperluan Negara Malaysia. Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS) mula beroperasi pada 1 Mac 2002 dengan nama Politeknik Tanjong Malim (PTM). PTM dirasmikan pada 7 Mei 2005 oleh DYMM Paduka Seri Sultan Perak dan ditukar nama menjadi Politeknik Sultan Azlan Shah (PSAS).

PSAS berazam menjadi institusi pendidikan separa professional terulung di Malaysia dengan memberi pendidikan dan latihan separa professional yang berkualiti melalui sistem pengurusan dan pendidikan yang strategik, efektif, responsif dan relevan; prasarana yang lengkap dan persekitaran yang kondusif; bagi memenuhi keperluan modal insan dan tenaga kerja yang memenuhi kriteria industry. PSAS berazam untuk mentrasfomasikan aspek P&P berteraskan 10 Lonjakan Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013 - 2025.

Paparan aktiviti dan kejayaan PSAS yang dimuatkan diweb ini sebagai perkongsian maklumat untuk membolehkan masyarakat diluar mendekati PSAS secara maya. Saya mengalu-alukan pandangan dan kritikan yang membina untuk memantapkan lagi pengurusan maklumat dan kemudahan yang disediakan.
Selamat menjelajah PSAS.

Sekian.TerimaKasih.

Tuan Haji Zairon Bin Mustapha 
Pengarah
Politeknik Sultan Azlan Shah

Hubungi Kami

Politeknik Sultan Azlan Shah
Behrang Stesyen,35950 Behrang, Perak.

Tel: 605-4544431, Fax: 605-4544993
Email: pro.psas@psas.edu.my

Pertanyaan / Maklum Balas

Kod QR

Pautan Kerajaan

Find Us On Facebook
Find Us On Google
Find us on Youtube