Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.
Login
Register

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Unit Pengurusan Asrama

Peta Laman

Bahasa/Language

Ms-My   English (UK)
Open Panel
Unit Pengurusan Kamsis

Kamsis merupakan sebahagian daripada komponen utama di dalam institut pengajian tinggi yang menyediakan kemudahan penginapan dan makanan serta mengadakan aktiviti-aktiviti pembangunan pelajar kepada mahasiswa di Politeknik.Politeknik Sultan Azlan Shah  (PSAS) menyediakan pelbagai kemudahan untuk pelajar-pelajar yang belajar di sini. Antara kemudahan yang disediakan ialah kemudahan penginapan di kamsis PSAS. Kamsis PSAS tidak dapat menampung keseluruhan pelajar Politeknik Sultan Azlan Shah. Kamsis PSAS hanya mempunyai kapasiti untuk menampung seramai 1404 jumlah pelajar sahaja. Sebahagian yang lain boleh menyewa di sekitar kampus.


Blok Kamsis

Di Politeknik Sultan Azlan Shah terdapat 6 buah blok kediaman yang dapat menampung jumlah penghuni seramai 1404 orang. Di samping itu disediakan juga 1 buah Kafeteria, Mini Koperasi, Pusat Siber, Pusat Islam, Bilik Rehat dan Bilik Rekreasi. Terdiri daripada 6 blok asrama yang terbahagi kepada 3 blok siswi ( V1, V5 dan V6 ) dan 3 blok siswa ( V2, V3 dan V4 ), kemudahan kamsis ini bermatlamat untuk :


•         Memberi kemudahan tempat tinggal kepada pelajar baru dan yang datang dari kawasan luar serta tidak berkemampuan dari segi kewangan.

•         Menjaga keselamatan pelajar daripada masalah sosial seperti melakukan perbuatan yang luar daripada pandangan dan kawalan ibubapa.

•         Melatih pelajar mendisiplinkan diri dari segi mental dan fizikal serta menyemaikan sikap berdikari dan bertolak ansur.

Hubungi Kami

Politeknik Sultan Azlan Shah
Behrang Stesyen,35950 Behrang, Perak.

Tel: 605-4544431, Fax: 605-4544993
Email: pro.psas@psas.edu.my

Pertanyaan / Maklum Balas

Kod QR

Pautan Kerajaan

Find Us On Facebook
Find Us On Google
Find us on Youtube